25/10/2014 Brussels LTC - Vk Mireille Wemmel : 2 - 1

Beste Allen,

Had jullie in de kleedkamer al verklapt waar het verslag mee zou beginnen:

DEDJUU TOCH !!!

Inderdaad Carlo, 2-1 verloren tegen de eerste van het klassement, doch volstrekt onverdiend. Een beetje een gevoel zoals Anderlecht na het verlies in de Champions League match tegen Arsenal, een redelijk bitter gevoel dus.

Waarom zo bitter? Omdat WIJ de absoluut betere ploeg waren, zonder enige twijfel. Had trouwens totnogtoe nog niet zo’n goed samenspelende ploeg gezien van Mireille. Dus aan allen een dikke proficiat voor deze geweldige wedstrijd die we gespeeld hebben. Maar ja, ’t moet een beetje meezitten ook natuurlijk en dat klein beetje ‘winners luck’ is er nog niet, maar ik voel wel dat het er zeker gaat uitkomen, kan niet anders als we zo blijven spelen.

Even naar de match dan. We beginnen voorzichtig aan de wedstrijd omdat we toch enig respect hadden voor een ploeg die op nummer 1 staat en die ons verleden jaar nog met 8-0 naar huis stuurde. Maar na enkele minuten hadden we door dat we de match volledig in handen hadden. Ons samenspel was beter, de passen splijtender, onze aanvallen mooier opgebouwd, en ook verdediging zat goed want LTC kwam niet aan uitgespeelde kansen. ’t Was dan ook volledig tegen de gang in van ’t spel dat ze na lullig uitverdedigen van ons met 1-0 voorkwamen. Ons gevoel van ‘dit kan toch niet’ werd voor een keer niet omgezet in ‘’t is om zeep’ maar we gingen er nog harder tegenaan en uiteindelijk scoorde Michael dan toch de mooie gelijkmaker voor het einde van de eerste helft (Michael die toch enige tekenen van nervositeit vertoonde in het eerste halfuur en een paar keer prehistorische kreten uitte als een pas niet aankwam. Maar aangezien de rest van de ploeg toch niet goed ‘prehistorisch’ begrijpt, had dit gelukkig geen effect op het gemoed van de andere spelers. )

Tweede helft was ook weer volledig van ons waarbij ‘alsjemenou’ Pimmie bijna de 2-1 scoorde. Maar zoals een voetbalwet zegt, als je niet scoort op de momenten dat je de kansen krijgt, dan krijg je het deksel op de neus. En dit was ook bij ons het geval. Op 5 minuten van het einde scoort LTC op een stilstaande fase waarbij we eigenlijk allemaal verkeerd opgesteld stonden. Spijtig dat dit enige moment van concentratieverlies ons de wedstrijd kost. Moet er wel bij zeggen dat LTC zeker geen slechte ploeg was (zeker wat betreft hun verdediging) maar ja, toch bitter als je zo dicht bij een exploot komt.

We moeten komende weken zeker zien dat we tegen zwakkere ploegen (denk maar aan de 2-2 tegen Azur) geen punten meer laten liggen. Wetende dat we zelfs tegen de op papier sterkere ploegen iets kunnen neerzetten.

Dit weekend platte rust en volgende week er weer vol tegenaan.