08/11/2014 C. Molenbeek - Vk Mireille Wemmel : 0 - 0


Speciaal voor onze reporter (die niet ter plaatse was): 0-0. DIK PUNT gepakt tegen een goei ploeg!

Waar is den tijd dat we nog met 15 spelers waren om een wedstrijd aan te vatten (eigenlijk met 17 want Jeroen en Yvan konden ook nog maar er was geen plaats meer op de feuille). U heeft het geraden: Nooit !! ( en ik speel toch al 27 jaar bij Mireille). We zitten dus met een luxe probleem maar die zijn toch gemakkelijker om te regelen dan het tegenovergestelde, zeker voor zij die de oproep doen. Ook het ploeggevoel is volledig BACK. Bewijs hiervan is onze Yvan die (hoewel hij zijn plaats had afgestaan) tot in de Bronx van het Brussels Simonis station kwam om ons te supporteren. Of was het misschien om van de zon te genieten?

Het is mede dankzij deze grote opkomst dat we zo’n ploeg als zaterdag een stuk makkelijker kunnen opvangen. Je heb altijd wat over en dit tot op het einde van de wedstrijd. Dit zal ons sowieso nog goed van pas komen tegen het einde van het seizoen, zij maar gerust! We gaan nog punten halen alleen al omdat we voltallig zijn. Dit was vroeger ook vaak anders. En dan vergeet ik nog dat GRUUUUUUUT LAWEIT Bernard Philippin (Hip Hip Hoeraa voor de jarige die eigenlijk 38 wordt maar er wel al 45 uit ziet)ons vanaf volgende week zal komen vervoegen. En als Laurent Vandesande beslist om een paar voetbalschoenen te kopen en zijn automatismen terugvindt (niet veel van gezien dat hij die nog moest terugvinden maar allee), ja dan gaan we voor de top 4 zelle mannen!

We spelen meer en meer met vertrouwen en bepaalde automatismen beginnen meer en meer in het spel te komen. Dit was met de vele nieuwkomers dit jaar in het begin van het seizoen nog niet het geval maar als ik de match van afgelopen zaterdag bekijk dan kan ik alleen maar iedereen feliciteren omwille van de mooie wedstrijd die we hebben neergezet. De tikke takke voetbal, die kon je bij ons vinden en niet bij de tegenstrever.  Den Dree was er trouwens helemaal het noorden van kwijt. Ik heb hem niet gehoord(wat toch zeer opmerkelijk is)

We speelden zaterdag zo goed samen, we gaven zo’n mooie passes naar elkaar, we kwamen regelmatig tot mooie spelcombinaties en kansen dat de tegenploeg nu en dan (zelfs nog vaker dan nu en dan, altijd eigenlijk) fouten moest maken om de sneltrein Mireille tegen te houden. Denk dat Cosmos vandaag nog steeds niet begrijpt dat wij 5e laatst staan. Maar wacht, binnen enkele wedstrijden gaan we erop en erover.

Proficiat dus aan de Jo voor de ene safe die nodig was na een fout van mij in ’t middenveld, aan Corneel die erin slaagde om telkens weer op een soms zeer onorthodoxe wijze de bal af te snoepen van de tegenstrever, aan Jurgen en Johan die de flanken afzoefden en mooie centerkes gaven, aan Buffel Fille die vanachter samen met Woutie alles potdicht hielden (onder het oog van maitre d’orkest Maurits die zich de luxe kon permitteren om op het einde van de wedstrijd op te komen na zeer verdienstelijke coaching vanaf de zijlijn), aan de Raf die een soort van back+flank rol op zich nam, aan ons aanvalsduo Mich en Laurent vooraan, pure klasse. Zonder de goede invalsbeurt te vergeten van Davve, Mich en Pie, alsook de super match van onze ingenieuze midfielder Phille, die op een haar stond om ons de 3 punten te bezorgen naar een geweldig gegeven vrije schop. Er is ook geen gezaag en gekreft geweest, geen oerkreten, TOP.

Best vrienden, ik zie het weer volledig zitten. Volgende week droegn we die tegenploeg af!

Greetz,

Lyrische Lorre

Geen opmerkingen: