26/09/2015 La Lorraine - Vk Mireille Wemmel : 6 - 2
Eerst en vooral de score: 6-2 (bloos, bloos, boos)

Dacht nog één dag te wachten met het schrijven van het verslag want zoals men mij al vaak heeft gezegd kunt ge beter niets schrijven na een ZEER onaangename gebeurtenis en wacht ge beter een paar dagen om iets op papier te zetten.

Maar aangezien ik één van de ANCIENS ben van de club met mijn 28 jaar ancienniteit mag ik voor de club spreken en aan Phille zeggen: Trek het jou niet aan Phille, ’t is u vergeven EN en plus, get gruuuut gelaaaak!!! Maar we hebben je wel gemist in de kantine!

Ik zei het nog aan ’t lachend (groen lachend welteverstaan) na de match toen we in de kantine zaten en we aan ‘t ‘wringen’ waren met ons pint op de tafel: Da ‘wringen’, dat kunnen we als geen één, maar moeten we kunnen shotten gelijk dat we kunnen ‘wringen’, dat zou nog beter zijn!

Ik ga ook speciaal iets culinairs in het verslag gooien want zo was echt mijn gevoel na de wedstrijd:

Eersten time:

100% (behalve de laatste 8 minuten) van ons. Volledige controle over de match, mooie combinaties, én, 2 schitterende goals van Mich (goed voor het vertrouwen!!). Eén op aangeven van Michael en den 2e, een echte beauty van een combinatie met mooie typische 2e  Mich goal na dribbelke langszij de keeper). Kortom een echte prachtig geslaagde Soufflé (d’as een moeilijk te maken gerecht naar ‘t schijnt) van een aanvang van de wedstrijd.

Tweeden time:

Iedereen die wat kan koken (maar ook zij die niet kunnen koken) weet dat je een soufflé kan mislukken. In dat geval zakt heel het goedje weer in als een kaartenhuisje in elkaar en blijft er enkel nog een papken over waar alleen nen hollander die al 3 dagen geen karnemelk heeft gegeten nog zijn gading in vindt. HEWEL, Mireille is ook ineengestuikt, net zoals een Soufflé, maar dan ene ‘a bout de souffle’!. Dramatisch was het. Wanneer zelfs als gasten zoals jullie reporter passen beginnen te geven aan imaginaire ploegmaats ( of met andere woorden passen beginnen te geven in willekeurige richtingen waar in de verste verte geen ploegmaat staat), kan het niet anders dan verkeerd af te lopen. Resultaat: 6 goals tegen in 35 minuten, ongeveer elke 6 minuten één dus. Nogal wiedes dat onze kapitein zijn geduld verloor. En eigenlijk had hij niet helemaal ongelijk… Als je komt om te winnen is het normaal dat je dit helemaal niet plezant vindt.

Beste gasten, zoals jullie weten zijn we met meer dan genoeg om de zaterdag wedstrijden te spelen. Maar we moeten allen meer ‘present’ opgeven voor de wedstrijden. Als we iedere week met een ‘nieuwe’ onuitgegeven ploeg op het veld staan is dit best wel leuk voor de gezellige kontakten maar niet voor de automatismes die we op het veld moeten hebben om iets te kunnen presteren. Bij deze dus aan allen de oproep om massaal ‘JA’ te antwoorden wanneer jullie kapitein en oproeper Phille jullie zijn mailtje stuurt. Volgende week zal het weliswaar zonder jullie reporter zijn omdat deze (zéér ten onechte en nu al) een match geschorst is. Maar in principe kom ik wel supporteren en vooral notities maken voor het verslag. Ik heb dus alle tijd om veel te schrijven en verwacht dan ook ’t één en ander te zien op ’t veld. Ge zijt sowieso ook al van mijn flodderpassen van af, op dat vlak kan het dus al niet meer mislopen…

WE GAAN GOTVERMILJAARDEDJUU WINNEN HEY!!

Greetz

Geen opmerkingen: