17/10/2015 La Lorgnette - Vk Mireille Wemmel : 1 - 3

Opnieuw een ruime overwinning afgelopen zaterdag: 1-3

Maar ’t was niet zonder slag of stoot…

De match begon immers met zo’n 30 minuten vertraging omwille van een referee die het advies van zijn psychiater om het wat kalmer aan te doen, dit nogal letterlijk opnam. Op ’t gemak feuilleke invullen, op ’t gemak koffieken drinken, op ’t gemak powernapken doen, op ’t gemak een bekke mediteren (kwestie van niet te veel te stressen op ’t veld),  op ’t gemak naar ’t veld wandelen (niet te rap!), op ’t gemak schoentjes controleren, soit, alles wrees op zijn gemak …

Resultaat: Ook wij waren wreed op ’t gemak ’t eerste kwartier. Een bekke té trouwens. We stonden inderdaad al een halfuur + een halfuur te koekeloeren zonder bal (Lorgnette had er immers maar twee…) met als resultaat dat we eigenlijk volledig zaten te slapen het eerste kwartier. Misschien ook de reden waarom na een rush via de rechterflank (van jullie reporter) en een prima pas naar Mich de bal er niet in werd gepierd en dat we in de tegenaanval die erop volgde de 1-0 tegen onze oren kregen.

Maar ’t was misschien wel hierdoor dat we EINDELIJK wakker schoten.

Enkele minuten na de openingsgoal van Lorgnette, krijgt Johan Storme de bal op links en aarzelt niet wanneer hij in de verte vanop de rechterflank Jurgen naar de baklijn ziet insnijden. Johan schildert de bal op het hoofd van Jurgen die hem mooi binnenkopt (en zo zijn goede kopperskwaliteiten bevestigd): 1-1. EN we zaten terug in de wedstrijd.

Hierna volgt een dol kwartier, met super voetbal van ons. Geen foutjes meer, goede passen, mooie combinaties. Op zeker moment komt de bal bij Mich die hem naar Bruno geeft voor een 1-2’tje. Bruno lobt de bal over de verdediging in de voeten van Mich die koel afwerkt 1-2.

Een paar minuten later krijgen we een vrije trap vanop 20m ongeveer in de as van de goal. Specialist Phille neemt zijn verantwoordelijkheid en schopt de bal keihard tegen de rechterkruising. De bal botst op het penalty punt en aangezien ik daar toevallig stond (allee, goe meegevolgd was) kan ik hem ongestoord binnenkoppen. Was niet te missen en heb dus niet gemist: 1-3

In de 2e helft werd het ietwat minder precies en kwamen die mannen nog wat druk zetten maar we behielden onze organisatie en onze defense (onder leiding van Raf, die Wouter was komen vervangen) met Yvan, Jeroen, Daf en Corneel hield stand. Als er dan toch een kans kwam, dan shotte Lorgnette hem niet tussen de palen. Jo had dus ook niet te veel te doen. In het midden liepen Phille, Jurgen en vooral Jeroen hun hart uit het lijf om de 2 gevaarlijkste mannen van Lorgnette uit de match te houden (de 6 en diene lange). En als de bal vooraan kwam probeerden Daf ( jaja, Daf kan én verdedigen, én op het middenveld spelen, én aanvallen!) Bruno en Mich de bal in de ploeg te houden. Mich kreeg trouwens nog een kansje maar die ging er deze keer niet in. (maar hij heeft het me gezegd achteraf, de conditie wordt match na match beter, de goaltjes gaan zeker ook nog komen!!). Bruno werd er nog afgehaald omdat het bakkelei met de laatste man hem een 2e gele kaart ging kosten (want ook de ref had hem in zijn vizier), hetgeen dat coach Maurits wou vermijden. Maar na de match waren ze aan het ‘bisousnoursen’ (Zoals Dree graag doet), en dus alles ok!

Soit, goed gespeeld gasten! En terugkomen zoals we dat gedaan hebben, ENIG!!

See you noste week!

Geen opmerkingen: