22/11/2014 'Kaiser' Chiefs Kapelleveld - Vk Mireille : 3 - 4
Voor de vele fans die ons volgen, we zijn met 3-4 overtuigend gewonnen en dit na een alweer geweldige wedstrijd van ons team. Die anderen mochten misschien Kaiser Chiefs noemen maar ze waren dit weekend net een maat te klein voor de BIG CHIEFS van Mireille! We hadden ze eigenlijk in de pan moeten hakken met 1-4 maar door kleine individuele verdedigingsfouten (waar we nog vanaf moeten geraken) gaven we toch nog 2 goals weg.

 Allereerst wou ik bij deze in het bijzonder de weergoden bedanken. Ik weet niet of jullie dit ook gemerkt hebben maar de laatste weken hebben we steeds geweldig weer gehad om te spelen. ’t Is precies of iemand dit speciaal voor ons besteld voor zaterdag namiddag. Ten tweede wou ik ook de voetbalgoden bedanken omdat ze sinds verleden week ons gunstiger gezind zijn, zelf al zijn het toch nog altijd wij die dankzij ons mooi samenspel de kansen afdwingen en ze sinds verleden week ook makkelijker binnentrappen.
  
Vervolgens wou ik het toch even hebben over een aantal spelers die zaterdag werkelijk de pannen van het dak gespeeld hebben: Vooreerst Davve die met 2 wereldgoals en een assist de drie punten voor ons veilig stelde, Bellon die met peper in het gat speelde (of had hij misschien kut met peren gegeten, ik moet hem nog altijd het recept vragen), in ieder geval heb ik hem nog nooit zo hard zien lopen en zoveel duels zien winnen… Ook onze Yvan raakt weer volledig op dreef met een geweldige wedstrijd tot gevolg (en zonder schoonheidsfoutjes!). En dan tenslotte ook nog iets over den ‘DIEU’ van het middenveld, de man die tegenwoordig op alle regionen van de grasmat zijn steentje bijdraagt, de man die terecht met de kapiteinsband aan de arm op het veld rondloopt, onze maitre d’orchetstre PHILLE ‘!! (Ook hij moet mij eens uitleggen hoe hij dat doet, zelf al denk ik dat in ‘ménage’ zijn met een jonge schone er wel voor iets tussenzit)

Dan toch nog even naar de match:

Tegenwoordig moet ik al nota’s nemen na de wedtrijd omdat er zoveel goalen vallen en het niet meer te onthouden is, zeker als je zelf meespeelt. Grote afwezige was onze net 50 geworden GG die nog moest bekomen van zijn sortie van de vrijdag avond en de voorbereidingen nog moest treffen van zijn feestje van zaterdag avond. We hadden hem graag de gelegenheid gegeven van een goaltje te scoren maar ’t zal voor een andere keer zijn. Happy B’DAY GG!! En als sommige bezoekers van den BTCvinden dat den G er vandaag en beetje wittekes uitziet, give him a break ok?

Er is nog ene die het een beetje kalmer aan moet doen (op ’t werk dan) en da’s de Mich. Begin deze week nog een ‘nervous breakdown’ en der toch maar weer staan zaterdag, great! Zelf al had hij eerst nog zijn kous op z’n hoofd aangedaan. Een bekke wreed verstrooid hé Mich. In het frans zeggen ‘La tête dans le culs’. Kousen hoor je immers aan je voeten aan te doen hé Mich…

De wedstrijd dan:

We beginnen er zoals de laatste weken weer met volle overtuiging aan en dwingen ook de beste kansen af (Zeker in de eerste helft speelde we 70% van de tijd op de helft van de tegenploeg). De eerste goal viel al snel wanneer op een voorzet (of corner?) van links Jurgen aan de 2e paal de bal met borst (gevolgd door iets dat leek op een bovenarm) letterlijk de goal in liep. De ref vond het OK, wij vonden het OK, en dus vond Jurgen het ook OK!  0-1 ( de tegenploeg vond het wel iets minder ok…)

Vervolgens rond Johan Storme mooi af na een mooie collectieve actie en een doorsteekpasje van Davve: 0-2

Dan krijgen we een redelijk domme goal tegen na slecht uitverdedigen : 1-2 (dit was ook de score aan de rust) En dit trwijl we de match volledig in hanen hadden.

Begin 2e helft krijgt Davve de bal toegespeeld aan de rechterkant van de grote baklijn en hij aarzelt niet en schopt de bal over de keeper in de linker winkelhaak (WERELDS!!). 1-3

Zelf al komt de tegenploeg nu aanzetten houden we stand dankzij een goed georganiseerde verdediging ( eerst nog met Woutie op de libero wat later gevolgd door gruut laweit Bernard). Wat later krijgt een verwonderde Davve de bal doorgespeeld door Jurgen. Al een geluk dat Davve na 2 seconden toch doorhad dat het geen buitenspel was en dat hij mocht shotten. Zo gezegd zo gedaan: 1-4

We krijgen dan nog de goede invalbeurten van Michael (die ook bijna zijn goal meepikte), Bart en Maurits (die zowaar in de spits kwam meedoen en ook enkele kansen kreeg). Je zou kunnen denken boeken toe maar het werd toch nog 2-4 op 15 minuten van het einde, en, op 1 sec van het einde van de wedstrijd nog 3-4 (verlies van concentratie van de verdediging die tot dan toe goerganiseerd speelde en bijna geen kansen had weggegeven). We konden dus opnieuw genieten van onze overwinning met een lekkere pint op een zonnig terras. Er zijn erger zaken in het leven.

6 op 6, 7 op 9!

Op naar onze volgende overwinning tegen nummer 2 in de rangschikking!

Greetz

Lyrische Lorre

Geen opmerkingen: