15/11/2014 Vk Mireille Wemmel - Pharma : 5 - 4

Het is zover, we zijn er vanaf, van de negatieve spiraal, van het ‘net niet’ gevoel van de laatste weken, van dat Anderlecht-Arsenal syndroom. We zijn gewonnen, en niet zomaar gewonnen, maar wel met 5-4!!! Spektakel alom dus, ook voor onze supporters die 9 goals te zien kregen. Zij met een zwak hart bleven best weg want het minste dat je kon zeggen is dat het een wedstrijd was met heel wat onverwachte wendingen.

Zal dus even proberen het relaas te geven van de matchfeiten want het waren er toch een paar:

20 minuten voor de match staat iedereen al op het veld voor de opwarming (iedereen da’s tegenwoordig een pak volk waaronder 17 gemotiveerde spelers + Bruno Storme die uit sympathie wel wou fluiten+ Carlo + Pie die zich had opgeofferd om als délégué Wouttie die zich dit weekend had opgeofferd, mercie Wout ) Dit terwijl de mannen van Pharma pas enkele minuten voor de wedstrijd het veld opkomen.

Het resultaat was te zien tijdens de eerste 10 minuten van de wedstrijd. De mannen van Pharma moesten nog opwarmen, wij niet. Na 5 minuten viel onze eerste goal: na een leuke actie en voorzet van Johan vanop links trapte onze Mich hem schoon binnen. 1-0

Daarna kregen de mannen van Pharma (die nu goed opgewarmd waren en met vooral lange ballen het onze verdediging knap moeilijk maakte) een onterechte penalty cadeau van hun scheidsrechter. En al een chance dat ze zeer sportief waren want ze gaven ons de bal terug (ze deden dat trouwens nog vier keer tijdens de wedstrijd na telkens volledig foute beoordelingen van deze stand-in scheidsrechter die er beter uitzag dan dat hij floot. Den Dree had het veel beter gedaan!!)

Net na deze fase scoort Davve uit stand een wereldgoal net onder de deklat. 2-0

Je zou denken dat de buit hiermee binnen was maar nee. Pharma kwam meer en meer aanzetten met steed weer die lange ballen (we konden die er vanuit het middenveld maar niet uithalen). Eerst kregen ze een (lichte) penalty mee na een fout van jullie verslaggever en binnen de 5 volgende minuten scoorden ze een een wereldgoal na een majestueuze en onhoudbare volley. En daarmee stond het weer 2-2.

Laatste deel van de eerste helft breekt aan en na een schitterende aanval wordt een fout gepleegd op speedy Jurgen. Penalty voor ons en zoals steeds omgezet door de koning van de vrije trappen en van het middenveld, Phille! 3-2

Maar jammergenoeg scoren die mannen toch weer niet zeker net voor den time na balverlies in het middenveld: 3-3

Al een chance dat we met een meer dan vette bank zaten met Laurent (met de splinternieuwe en blinkende schoenen!, althans voor de match begon…), Guy, Davve en Raffe. Dit heeft ons toegelaten om op een veld dat meer op een scene uit Flanders Field leek de nodige energie op te brengen om toch nog iets te forceren en dit puur op conditie.

In de 2e helft waren wij de betere ploeg, zonder twijfel. We kregen kansen maar we maakten deze niet af. En dan gebeurd de zoveelste kemel van dienen blinde mol van een arbiter: hij laat een aanvaller die 4 meter buitenspel stond alleen doorgaan op Johan met als gevolg: 3-4 op het scorebord. En dit op 13 minuten van het einde. Gevloek en gemekker op de bank, stressen dat het niet normaal was.

MAAR DAN keert (voor een keer in ons voordeel dan) het geluk dankzij een actie van de Fille gevold door één van den andere  Phille:

Buffel Fille die een gemaakte goal op 7 minuten van ’t eind nog op de valreep redt en die ons van een 3-5 nederlaag vrijwaart waarna de koning der vrije schoppen Phille op 5 minuten van het eind de 4-4 binnentrapt.

Resultaat: de moed zakt hen in de schoenen en wij blijven maar gaan todat Michael B met zijn laatste snik energie (en de ogen vol met modder) er op 2 minuten van einde nog de 5-4 winner intrapte. WAT EEN ONTLADING!!! Die pinten bij Lexke hebben ons dan ook eens zo lekker gesmaakt.

Volgende week gaan we door op ons elan en vieren we tenander ook de 50 ste verjaardig van onzen GG die normaal zou komen meespelen en graag nog eens een goaltje zou scoren.(intussen al 13 jaar geleden dat hij nog scoorde naar ’t schijnt) We zullen hem proberen deze op een schotelken te serveren. (Eens de buit binnen is natuurlijk hé G!!). Ook Bernard komt ons normaal gezien vervoegen en dus voor nog wat ‘gewicht’ bij zorgen op ’t veld…

Lang verslag, ik weet het, maar er is dan ook zoveel gebeurd zaterdag, moest dit toch even kwijt!