18/01/2014 Vk Mireille Wemmel - R. Jeunesse St-Gilloise : 2-2Hallo allen,

Specially for Carlo: 2-2 gelijk, verdiend gelijk.

Mooie namiddag om voetbal te spelen gisteren.

Aanvankelijk waren we nog met 12 in de vestiaires, dankzij de aanwezigheid van 2 oude glories van Mireille (zonder sleet op zal achteraf nog blijken!) namelijk Lexe en Jeroens Ooms. Yvan zijn kuit liet het echter al afweten in de opwarming en dus waen ze nog met 11.

Onze supporters waren op post, zoals altijd op onze thuiswedstrijden. En ook Bernard Filippin zat in de tribune, om te zien hoe zijn toekomstige ploeg speelt. Merci Bernard en hopelijk ben je nog even enthousiast na het zien van deze wedstrijd.

Dat RJ St-Gilloise 3e laatst staat in de rangschikking was bij de aanvang van de wedstrijd niet echt te merken. We zitten dan ook met een competitie waar driekwart van de ploegen tussen 30 en 14 punten hebben. Iedereen kan dus nog stijgen en zakken! En je kon het er dus aan zien. Zelf al begon Maurits aan 100 per uur aan de match als midfielder kon hij jammergenoeg niet rekenen op mij. Mijn offday verklaarde dan ook dat we de battle voor het middenveld niet konden winnen. Al een geluk dat onze verdediging (Woutie, Filip, Jeroen en Corneel) er wel stond, met soms bij momenten redelijk onortodoxe tussenkomsten van oa Corneel en Jeroen waardoor de tegenploeg er toch niet zo gemakkelijk door kwam. Het bleef dus vooral in het midden bakkeleien en na een balverlies van alweer mezelf in het midden liep één van hun aanvallers op doel af. Woutie liet zich dan ook nog iets te gemakkelijk van de bal zetten (hoewel er eerder bij was) waardoor hun aanvaller de bal in de korte hoek kon binnentrappen : 0-1.

Maar we bleven voor de rest wel georganiseerd meespelen en ook Jo onze keeper redde ons nog 2 keer in het vervolg van de wedstrijd. Zonder hem konden we het afgelopen zaterdag dan ook wel vergeten!

In de 2e helft krijgen wij op zeker moment een corner. Johan schopt deze met een magistrale krul in de goal. De keeper was immers gevallen door een schermutseling tussen één van zijn eigen spelers en de Lexe. Deze gelijkmaker die ik zowel op naam van Lexe als Johan zou zetten deed ons goed. Konden we nog meer? : 1-1

De match blijft evenwichtig opgaan tot een ongelukkig weggekopte bal van Jeroen recht in de voeten van een aanvaller terecht komt op 3 meter van de goal :  1-2 .

We blijven echter spelen en na een splijtende pas van ik weet niet meer wie naar Jeroen scoren we dan toch de gelijkmaker op de 71ste minuut! Magnifiek gekruiste trap van Jeroen in de verste hoek : 2-2 Als dit geen karakter is dan weet ik het niet.

Om samen te vatten: Iedereen was goed behalve ikzelf en dankzij de inzet van onze 2 stand-ins Jeroen en Lexe konden we in extremis toch nog een punt binnenhalen. De pinten en de bokes hebben smaakten heel goed en mijn oren suizen nog na van de Dree zijne commentaar. Maar toch merci Dreeke om er op ierder thuismatch te staan!

Voor volgende week zou ik nu al willen aandringen bij onze oude glories en reservespelers en willen vragen of zij zich zouden kunnen vrijmaken voor een matchke komende zaterdag. We gaan het immers weer moeilijk hebben om een ploeg te vinden.  Bij deze wou ik ook al de Mich en de Jo bedanken om elk week elf man bij elkaar te sprokkelen, want ook dat is eigenlijk niet zo'n leuke job als te weinig volk zich spontaan aanbiedt!

Tot volgende week!

Lyrische Lorre

Geen opmerkingen: