22/09/2018 British United - Vk Mireille : 1 - 3

Heren,

Het verslag van vorige week heeft u nog tegoed van den adjoint-envoyé-spécial met exclusieve Mireille coverage, Bruno S.

Over wat er zich gisteren afspeelde kan ik vandaag reeds berichten en als kop had ik gedacht aan “Ondanks Bloed, Paal en Keeper sleept Mireille de o-v-e-r-v-e-r-d-i-e-n-d-e overwinning binnen”. Hier gaan we:


Ondanks BLOED, Paal en Keeper sleept Mireille de o-v-e-r-v-e-r-d-i-e-n-d-e overwinning binnen

British United – VK Mireille: 1-3 (Alex (1-0), Ambetante Griek (1-1 pen.), Bruno (1-2), Sany (1-3 pen.)
Toeschouwers: 18 (uitverkocht)
Scheids: die mijnheer met een slechte dag


Mireille trad aan in de haar typische 4-4-2. De tegenstander was ook met elf. Op een moeilijk bespeelbaar terrein, harde ondergrond met her en der respectievelijk wat zand en gras, probeerde de bezoekende ploeg het laken naar zich toe te trekken (héérlijk die voetbalverslaggeving clichés! Smul hierna maar lustig verder.). Na de één op zes, kwam Mireille duidelijk voor de drie punten. Het voetbal was redelijk, de tegenstander minder, maar na een paar net-niet situaties (mooi shot uit-den-draai Sany, labeur Bruno in het strafschopgebied), sloop er toch wat zenuwachtigheid in het spel. Tel daarbij een paar overtredingen op (vooral) Laurent die niet altijd gefloten werden (de scheids vond het belangrijker dat de bal op de juiste plaats lag (we spreken over anderhalve meter beslissingen beste lezer…) of dat de sokken van den Mich omhoog bleven (die beslissing vond ik dan wél op z’n plaats)), en dat het voor Yvan en mezelf lastig uitverdedigen was door de ondergrond en de frustratie (het wereldbekende Mireille GeKreft) hoopte zich op.

Captain Phille – aanspeelbaar zoals altijd, do I need to tell more? – moest op een bepaald ogenblik zijn lijf zetten tussen Alex, de scheids en den Ambetanten Griek, nadat die laatste na een gemene fout op Bernard (zo gemeen, dat Bernard er eventjes stil van werd. Kun je nagaan…) het ook nog eens nodig vond het vrije tap balletje weg te tikken. Die “tussenzetting” van Captain Phille kost hem wellicht drie extra kine sessies, maar denk niet dat we daar mee moeten inzitten: naar verluidt is ’t schoontje. Over den Ambetante Griek (eerlijk: ik weet niet eens of het een Griek was, maar pour les besoins de la petite histoire moet dit kunnen) later meer.

Gaandeweg probeerden we toch te voetballen en na een halfgelukte combinatie kwam de bal voor de linker van Alex die –really- heerlijk, hard, buitenkant voet, 25-meter, binnen schoot over een kansloze keeper. Over die keeper later meer, maar we waren allen “bevoorrechte getuige” van de Brabants Goal van het jaar (nvdr: Alex: ik kom mijn vier Maeskes ophalen in ‘HKS').

De Ban Was Gebroken.

British moest komen, kwamen nauwelijks en ze toch par accident een balletje op onze helft dropten, dan waren Berre en Pieter er bij – de laatste tot bloedens toe –om Den Ambetanten Griek (“DAG”) tot De Orde te roepen. Net wanneer we leken door te stomen naar een dubbele voorsprong, moest mijnheer met de slechte dag zich nog eens laten gelden: na een ongelukkig maar vooral vermeend contact met Laurent liet een British Uniteder (was het DAG??) zich vallen in ons strafschopgebied. Ook in de categorie “Heel Lichte Penatly’s hebben we voor Brabant een nominatie. Carlo Keeper, die tot dan toe zich afvroeg waarom er überhaupt iemand in goal stond (een paar keer goed ge-anticipeerd) dook (jawel, dook) naar de juist hoek maar meneer DAG had het geluk aan zijn zijde: uno uno.

Tijdens de rust werd er tactisch bijgestuurd, waarbij vooral de richtlijn ‘bij (onze vele) hoekschoppen, inlopen aan de derde paal” opviel, wat resulteerde in dominant spel. Raf kwam ondergetekende vervangen op de rechterkant en druk nam toe. Stilaan tijd voor een aparte paragraaf, getiteld “Bruno”.

Bruno.

BU leek al haar hoop te vestigen op een één-één en had daar gelet op hun Keeper en Paal alle redenen toe. We overdrijven niet als de man er vijf gemaakte goals uitgehaald heeft en toen Bruno hem toch kon passeren stond tot twee maal de paal in de weg: de paal als lichtbak, Bruno’s schot als konijn. Het was aandoenlijk te zien hoe de jongens van BU keer op keer opgelucht ademhaalden, na elke mislukte poging van Mireille. De ideale Brexit realiseren is makkelijker dan de bal op onze helft te krijgen, waar inmiddels ook Woutie (ipv Yvan) met zijn slangenlijf elke poging tot tegenactie in de kiem smoorde.

Nadat de Heer met een Slechte Dag, Mireille tot twee maal toe een (minstens één) terechte penalty had ontzegd, rees vanuit het middenveld, met bijzonder veel tussenstations, een combinatie waarvan je wist dat er toe zou doen. Sany kwam in de kleine backaré voor keeper en verdediger: het balletje week af waarna Bruno zijn uiterste best deed opnieuw te missen, maar jammerlijk faalde: 1-2!!

Ook daarna bleef Bruno zich roeren als een Stormpje in een Tomatensoepje, waardoor we een niet voor herhaling vatbaar incident, met de mantel der liefde bedekken.

Penalty?

Driemaal scheepsrecht, want bij de derde ‘betwistbare fase’ (love the talk) kon Mijnheer met de Slechte Dag niet anders dan penalty fluiten. Sany, al paar keer vermeld, nam zijn responsibility and left the goalkeeper without a chance putting the ball in the bottom right corner. Over en out voor BU: de massa langs de kant begon zich langzaam maar zeker te bewegen richting kantine, zegezeker van Mireille’s overwinning en de lieve god(en) dankend voor zoveel immanente gerechtigheid. Echter!! Echter!! Net toen het volk zich doorheen de deur van de kantine propte, maakte onze “nieuwe” (over zijn Mireille verleden blijken boeken geschreven) aanwinst, Tim, zijn opwachting (out Phille). Frituur ’t Krokantje, waarvan de man de uitbater is, krijgt schitterende kritieken (bijv. https://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g661772-d10306212-Reviews-Frituur_t_Krokantje-Vilvoorde_Flemish_Brabant_Province.html) en daar kunnen we ons iets bij voorstellen na de 10’ acte de présence. In de spits: controle met de borst, balletjes afleggen, doorlopen en –tikken, vrijlopen, foutje maken…. De madam die inmiddels hulptroepen had ingeschakeld om de massa te bedienen, moest met lede ogen toezien hoe diezelfde massa zich weerom door de deur van de kantine propte, nu de andere richting, om dit nieuw veteraan talent, met grote toekomst, aan het werk te zien.

Eind goed al goed dus en het bleef nog tot diep in de nacht onrustig in de binnenstad.

Spelersbeoordelingen.

Bruno heeft beloofd om zijn belofte te houden en (a) voor de vorige match met punten te komen en (b) voor de volgende match een democratisch (bweeuurk) procedé uit te werken. Bij gebreke daarvan werd in petit comité beslist om de volgende punten toe te kennen.

1.    Bruno:              4 ptn. Labeur. Gedelibereerd omwille van de vele gemiste maar ook gepakte kansen.
2.    Alex:                2 ptn. Omwille van goal, aanjaging en derde paal taktiek
3.    Tim:                 1 ptn. 10 minuten die naar meer smaken (haha)

De tussenstand na speeldag 3 (punten van speeldag 2 nog net gekend):

4 punten
Maurits
Bruno

2 punten
Fille DM
Alex

1 punt
Carlo
Tim

Tot slot: in augustus werd nagedacht over het fenomeen Kreften. De eerste helft hadden we ervan. De tweede helft viel (heel) goed mee. Misschien (!) had dit een invloed op het resultaat… In elk geval, de stelregels waren:
1.    Niet Kreften op Ploegmaats
2.    Niet Kreften op Scheids
3.    Enkel Kreften op Rechtstreekse Tegenstander

Wie die scheenlap past, trekke hem aan.

Gr. C.

Geen opmerkingen: