24.10.2015 Vk Mireille Wemmel - Cosmos Molenbeek : 2 - 1

Besten,

Zelfs zonder onze captain en spelmaker Phille zijn we er in geslaagd een prachtige overwinning te behalen op wilskracht en met overgave: 2-1 !

En het was niet gemakkelijk. Zoals bij gewoonte als we tegen een goede ploeg spelen liggen we wat onder in het begin van de eerste helft. Geen één van de mannen van Cosmos die niet kan voetballen. Tel daar nog een sterk middenveld bij met 3 goede techniekers en nen hele goede keeper, meer moet ge niet hebben om ons het eerste kwartier het leven zuur te maken. Alex, die op een glansrijke manier zijn intrede deed dit weekend, Fille, Ivan en Corneel hadden hun handen vol daar vanachter. Maar Cosmos kwam niet tot scoren. Dit ook dankzij de steun van het middenveld,met een langs achter weggetikte bal door jullie reporter of een sliding van Jurgen in de voeten van hun aanvaller (bijna penalty die mede dankzij de sportiviteit van hun stand-in arbiter werd herroepen). Soit, lastig matchbegin dus… Maar dan, vanuit het niets (allee, toch een shuun dieptepaske door het midden van onze Alex)krijgt Bruno de bal in de voeten na een slordigheidje van hun verdediging en twijfelt niet en lobt ( de nochtans grote keeper) in de rechter winkelhaak: 1-0. Super goaltje zelf al weten we allen dat het op dat moment wat tegen de stroom van de match in is en dat de wedstrijd nog lang niet gedaan is.

Gaandeweg komen we iets beter in de wedstrijd zelf al blijft het in het midden pompen of verzuipen. Maar aangezien Raf, Jurgen, Guy en ikzelf kunnen redelijk goed pompen, hielden we stand. En als de bal dan toch bij de verdediging trecht kwam was stofzuiger Alex daar om alles weg te koppen en te shotten vooraleer het in de buurt kwam van onze grote bak. Knappe prestatie toch ook van onze Guy die de zware taak op zich had genomen om onze captain de vervangen op mid-mid.

In de tweede helft kregen we vers bloed bij met Pie, Johan en Bellon. Jurgen trok iets meer naar het midden waardoor die mannen its minder het overwicht hadden in het midden en we waarachtig beter begonnen te voetballen. Zo begonnen we ook tal van kansen af te dwingen. Bijna lob van mij op corner, Bellon gekuist schot over de goal net naast, Mitch tegen de keeper en ook nog een schot voorlangs, Guy die aan eerste paal op 2 meter van de goal toc nog over doel schiet. Soit kansen genoeg om de score nog uit te breiden en zeker 3 dikke saves van hunne keeper maar de bal gaat er niet in en het blijft 1-0. Stressen dus tot Mitch op 10 minuten van de reguliere speeltijd dan toch de keeper klopt en de 2-0 binnentrapt.

Tot het einde van de wedstrijd (die maar bleef duren) hielden we stand. Op 2 minuten van het einde van de wedstrijd (in de 7e minuut extratijd) scoorden die mannen dan toch met een gemeen plaatsballetje net over onze Jo in de verste hoek net onder de deklat. ( ‘net onder de deklat’  is immers niet de specialiteit is van onze Jo, die het altijd wat lastig heeft om zich tegen de wetten van de zwaartekracht te verzetten). Maar wanneer een minuut later dan toch het einde van de wedstrijd wordt gefloten kan iedereen toch weer rustig ademhalen. 2-1 dus en een dikke overwinning. Deze zijn dikke punten die ze ons al niet meer kunnen  afpakken en die nog zullen van pas komen!!

Volgende week op dezelfde manier vechten en we maken zeker een kans. Na 2 overwinningen tegen technisch sterkere ploegen is er geen reden dat we dit niet kunnen overdoen.