05/12/2015 Vk Mireille Wemmel - Le Clan : 4 - 0

Beste allen,

WAT BEN IK BLIJ ZEG!!!

Ik weet niet of jullie zich nog de heenmatch herinneren maar we speelden toen 2-2 gelijk en dit nadat de ref de match had kapotgefloten: Eerst door mij (volledig onterecht trouwens) van het veld te sturen na 2 keer geel tegen dat moakmazwet lucifer stekske van m’n kluuten en dan door nog 2 penalty’s tegen ons te fluiten (+ geel voor keeper Johan die dat in geen 32 jaar had gekregen…). DIK GEPIKT!! Schreef ik toen. Was dan ook heel blij dat we dit afgelopen zaterdag met een mooie overwinning 4-0 konden rechttrekken.

Als bij gewoonte traden we aan met een voltallige ploeg van 15 enthousiastellingen, als bij gewoonte nam onzen DREE NATIONAL de rol van de als bij gewoonte ontbrekende arbiter op zich, als bij gewoonte waren onze trouwe supporters Lowie en Simonneke op post+ vader Keeper Jo; + Philippin gruuuut laweit Bernard (nog gruuuter laweit omdat ‘em een bekke gehandicapeerd is aan zijnen miniscus)+ oude glorie Mik Oostvogels+ Betto+ buffel Fille (zonder Chiro supporters)+ nog enkele kinderen van Raf en Daf of Daf en Raf, als bij gewoonte stond het gras te lang en waren de lijnen niet zichtbaar en uiteindelijk ook en als bij gewoonte begonnen we te laat aan de match.

Wat dan wel weer niet gewoon was, was dat onze coach Maurits van in ’t begin aan de aftrap stond en een de hele match uitspeelde (en nu waarschijnlijk in de lappenmand hangt maar bon, hij doet het toch nog altijd hé). Denk ook echt dat het dankzij de aanwezigheid van onze coach was op de stopperplaats en de goede communicatie met de verdedigingslijn dat we zaterdag géén enkele goal binnenkregen. Wou ook nog iets kwijt over onze verdedigers: perfecte organisatie, inzet en plaatsing van Raffe + magnifieke slidings van Ivan en Jerre tegen de ‘breekbare’ aanvallerkes van Le Clan zorgden ervoor dat hun breekbare aanvallerkes NERGENS waren (ik zeg er dan ook graag ‘kes’ achter omdat ze dan ook OH ZOOOOO breekbaar zijn…). Nog iets dat minder gewoon was maar ook mijn aandacht heeft getrokken was het uitmuntende samenspel tussen onze beide Mich’en in de aanval. Er werd naar elkaar gekeken, er werd naar elkaar gepast met enkele mooie goals tot gevolg.

Naar de match dan:

Eerste helft was volledig van ons.

De mannen van Le Clan trappen af, passen wat naar elkaar terwijl ze terugtrekken naar hun grote bak, spelen dan de bal de kwijt aan Mich die zich geen vragen stelt en droog de 1-0 binnentrapt.

Wij blijven aan zet met goed samenspel en na een opnieuw goed opgzette aanval komt Mich in de bak alleen voor de keeper maar beslist toch af te geven aan Bellon die beter opgesteld staat. Controle met de borst en kroket binnen: 2-0.

Derde goal was echt een beauty. Bal wordt in het midden onderschept en op een mooie doorsteekpas van (de zoals steeds hardwerkende) Jurgen kan Bellon alleen op doel lopen en opnieuw aan 100% afwerken: 3-0. De timing van de pas van Jurgen was zo perfect dat er van buitenspel geen sprake was.

3-0 aan den time en in principe kon het niet meer fout lopen.

2e helft dan:

We krijgen enkele wissels van zowel ervaren rotten zoals Guy, verstrooide vogels zoals Wout of nog harige midfielders zoals Jerre. Maar hierdoor en waarschijnlijk ook door de hardere wind tegen raakt onze organisatie de eerste 20’ van de 2e helft wat zoek en komen de mannen van Le Clan zo waar weer aan voetballen toe. Op zeker moment is het even toch alle hens aan dek maar we houden stand. En als die gasten dan toch op corner binnentrappen was nummer 14 van Le Clan fair genoeg om toe te geven dat het na een fout was van hem op Guy (10 op 10 voor FAIRPLAY voor diene gast!!).
5 minuten later nog eens een actie van ons via Mich die op de verdediging stuit waarna de bal aan de grote bak in de voeten van Guy terecht komt. Deze aarzelt niet en krult hem rustig naast de keeper binnen. 4-0 en boeken toe!

Ja gasten, als we zo blijven spelen is een plaats in de top 4 een normale plek voor ons. Belangrijk wel is dat we met voldoende spelers blijven aantreden aan elke wedstrijd zodat we (zowel thuis als op verplaatsing) met een luxeprobleem zitten, hetgeen ons op het einde van de rit zeker ten goede zal komen.

Volgende week tegen de voorlaatste, en we gaan voor de volle pot!

Greetz

Geen opmerkingen: