14/11/2015 Vk Mireille Wemmel - AS Nivelles : 1 - 1
Schitterende prestatie gisteren tegen toch één van de betere ploegen uit de competitie. Dik punt gepakt tegen Nivelles met een welverdiend gelijkspel : 1-1.

’t Was een vochtige natte zaterdag namiddag maar toch waren de habitués Lowie & Simonneke op post. En wat een feest als ook ons GRUUUT laweit Bernard kwam opdagen in zijne piyama (hij is er dus volledig klaar voor zelle, voor zijn operatie nu woensdag!! Zal een kaarsken branden !) . We misten wel het scouts supporters team van de Fille maar bon, we hadden in de plaats onze eigenste echten schitterende scheids (dat ander gruut laweit) Dreeken die weer eens last minute inviel omdat de officiële scheids de weg niet had gevonden naar Wemmel les bains…
Ah ja, nog iets, we waren meer dan voltallig , hetgeen altijd een pluspunt is als je tegen zulk een goed ploegsken moet spelen. We konden ons zelf permitteren om een Maurits te laten coachen, een Carlito il terribile op de bank te laten en een Pië zijn spakkes te laten drinken met ne smoel die er echt niet op trok. En dan nog hadden we 3 reserven. We konden dus buzze geven.

De eerste helft begon als bij gewoonte tegen en sterke ploeg: we hadden het moeilijk omdat ze keer op keer vanuit het midden hun 2 snelle spitsen lanceerden. Ik had mijn handen vol met die rappe gasten en gleed verschillende keren uit (Ik beloof plechtig van volgende keer op ons veld met stutsen te spelen, maar ik dacht dat dat veld net was afgereden, niet dus…). Al een geluk dat ik kon rekenen op Yvan en Corneel en vooral op onze Alex national die toch meerdere malen in extremis moest tussenkomen om  die mannen van het scoren af te houden. We kwamen na een kwartier wat meer aan voetballen toe maar van zodra we in de buurt van de baklijn kwamen liep het wat moeilijker want ook zij hadden hielenbijters van verdedigers die niet veel vrijheid lieten aan ons Mich’en duo. Ik heb in ieder geval niet veel kansen gezien van ons in de eerste helft. Laten we zeggen dat toe we de rust ingingen met 0-0 ik redelijk tevreden was.

2e helft is normaal de helft waar wij beter worden. Dit was nu niet anders. Davedine Zidane verving Johan die een mooie eerste helft had gevoetbald en schudde enkele mooie ‘valsen trage’ dribbels uit zijn voeten. Fille hield de aanvallerskes in de tang samen met Raffe, en ook wouttie zat volledig in de match. Op zeker moment echter vindt Alex niet dadelijk iemand die zich vrijloopt, houdt hij de bal wat te lang bij, en speelt de bal in de voeten van de mannen van Nivelles waardoor de verdediging uit verband komt te staan. Twee drie passen later en na een schoon dribbelke van hunnen nummer 7 staat het 0-1. Toch niet helemaal verdiend vond ik. Maar wat nieuw is bij Mireille, is dat wij steeds in het vierde kwart van de wedstrijd beter en beter beginnen te spelen en dat was nu ook niet anders. Na een mooie actie vanuit het midden krijgt Mich de bal en dribbelt één of twee man voorbij maar als bij wonder ziet hij ook Bellon vrij staan en geeft hem de bal. Onze goalgetter Bellon laat zich dit geen2 keer voorschotelen en schiet genadeloos binnen : 1-1. Hadden we Mich ook een cursus ‘hoe kop ik het beste op corners’ gegeven en hadden we een mooie geplaatste vrije schop door onze kapitein laten nemen had het misschien wel 2 of 3-1 gestaan. Maar al bij al toch blij met de 1-1, mede dankzij een schitterende safe van onze Jo in de laatste seconden. Hij kan misschien niet hoog in de lucht springen, maar als het laag bij de grond is en van reflexen en ervaring afhangt, dan is de Jo op z’n best.

Dikke proficiat aan allen, ook mercie om zo talrijk aanwezig te zijn.

Volgende week dezelfde inzet en we zouden toch iets moeten kunnen doen tegen Celtic.

Greetz

Geen opmerkingen: