30/10/2015 Vk Mireille Wemmel - Trinquant : 1 - 3
Afgelopen zaterdag werd onze winning mood brutaal gestopt door de leider in het klassement Trinquant: 1-3 verloren en dit terwijl er VEEL MEER in zat voor Mireille.

We begonnen met veel overgave aan de wedstrijd maar Trinquant was net iets sneller, technischer en beter dan wij. De eerste 10 minuten vielen nog mee maar daarna kwamen we toch erg onder druk. Zowel Phille als ikzelf konden dat middenveld niet belopen en het draaide niet. (volgende keer vrijdagavond toch misschien ietwat minder gin tonics drinken voor wat mij betreft…) De mannen van Trinquant kregen enkele kansen ook mede omdat de referee een nogal speciale manier had om buitenspel te fluiten. Soms was het meters buitenspel en hij floot niet, en soms was ’t geen buitenspel en dan floot hij wel. Dus niet zo simpel voor Wouter,Phille, Raf en Yvan daar vanachter. Iedereen werd er een beetje nerveus van trouwens. Er werd veel gesproken maar ook soms wat gekreft (en dat moet er in de toekomst eigenlijk wel uit want iedereen doet uiteindelijk ook maar z’n best). Ik wou toch nog even iets vertellen over onze keeper Jo die op zeker moment een save uit zijn  mouw schudt zoals enkel circus artiesten dit kunnen, om ‘u’ tegen te zeggen. Die mannen trachtten Jo te lobben, maar Jo slaagt er toch nog in om 5 cm van de grond los te komen (u weet wel dat probleem met de zwaartkracht) en met de vingertoppen de bal te raken die tegen de deklat bostst en dan terug in zijn handen, mooi zelle!  Na een 20 tal minuten was het dan toch raak voor die mannen. Trinquant kan bij een tegenaanval redelijk ongestoord door het middenveld lopen (ik trachtte immers na een lange rush terug bij mijn positieven te komen maar intussen was er wel een groot gat gevallen op het midden)en mooi afmaken met een strak schot : 0-1. De druk wordt dan alsmaar groter en bij het slecht ontzetten vanuit de verdediging komt de bal opnieuw in de voeten van Trinquant die de 0-2 tegen de netten schopt. Op dat moment was Fille zijn schouts fanclub net toegekomen. Mede dankzij hun aanmoedigingen (luid geschreeuw en getrommel) gingen we zonder bijkomende goals rusten. En vooral wat water drinken (voor wat mij betreft althans want greileken nadorst)

Voetbal kan toch zo speciaal dat je het bijna niet kunt begrijpen:en ja toch , tegen ieders verwachting was den 2e helft dan weer helemaal van ons. Mede dankzij Trinquant die alle wissels doorgevoerd had aan den time en wanneer dan één van hun spelers uitviel kregen we en zeer goede gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Vanaf dat moment was er maar één ploeg die nog speelde en dat was Mireille. 70% balbezit, aanval na aanval op hun helft, verschillende kansen van Mitch die 2 of 3 een gemaakte goals ziet saven door een zeer goede keeper, kansen van Bruno en Davve op cornerfasen (want die waren er ook wel in d 2e helft) die in een soort toschbak achtige situatie uitmonden voor de goal maar jammergenoeg nooit goed voor een Mireille voet terecht kwamen. Zelfs onze nieuweling Frank kreeg één of twee kansen maar ook hier gjammergenoeg een beginnersgeluk. Wel een zeer mooie goal van Phille die wanneer de bal op corner wordt weggekopt heel mooi vanaf 3 meter uit de grote bak de bal net over keeper en net onder de lat binnenkrult. 1-2 op 10 minuten van het einde en we blijven pushen. Maar dan, op tegenaanval scoren die mannen toch niet zeker? 1-3. Tja, een gelijkspel lag zeker in ons bereik en een overwinning ook (als ik bekijk hoe we de laatste weken matchen hebben gewonnen dan kon dit gisteren ook hoor). Trinquant was te pakken maar we hebben het laten liggen. Volgene keer beter.

Nogmaals een dikke mercie aan onze supporters voor hun steun en de fleskes jupiler na de match. Ongelooflijk hoe die gasten vanop de zijlijn tekeer gingen!!

Tot fleus

Geen opmerkingen: