19/09/2015 Vk Mireille Wemmel - Alizé Vétérans : 3 - 6

Besten,

Ook de besten hebben eens een offday. En het doet ook iets aan een mens als je ziet hoe een groepsgevoel wij hebben. Als er iemand bij ons een offday heeft, dan doet iedereen dadelijk mee! Dat was eigenlijk wat er te vertellen was over een match die we zaterdag verloren met droge 3-6 cijfers.

Eigenlijk is voetbal zo’n beetje als wiskunde voor beginners:

Aantal gemaakte doelpunten - aantal tegendoelpunten is positief (dus boven nul) -> GE ZIJT GEWONNEN, T’AS GAGNE
Aantal gemaakte doelpunten – aantal tegendoelpunten is negatief (dus onder nul) -> GE ZIJT VERLOREN, T’AS PERDU

Ons resultaat van zaterdag was -3 en da’s dus niet alleen verloren maar DIK verloren. (PERDU GROS)

Wat wij zaterdag gedaan hebben is achter de bal lopen terwijl we er niet in slaagden 2 goede passen na elkaar te geven. En dit terwijl de tegenstander veel minder liep als wij maar er wel in slaagde om 7 of 8 opeenvolgde passen aan elkaar te geven. Resultaat: Denk zoiets als 80% balbezit bij Alizé de eerste 20 minuten, en drie goalen tegen.  De match was toen al gedaan! Enige open kans bij ons met een goal tot gevolg was na een weggevertje van Alizé. Neen, de eerste helft was echt niet om aan te zien, zo slecht was het. We hadden er precies echt geen zin in.
In de 2e helft deden we het wel wat beter, en dit na enkele wissels bij de tegenploeg waardoor hun organisatie wat verminderde. Aan beide kanten werd nog gescoord maar wij één keer meer dan hen waardoor we op een bepaald moment bijna terug aan 4-4 komen. De mooie run van Jeroen wordt echter niet omgezet in een doelpunt waardoor het 3-4 blijft. En als Alizé dan de 3-5 binnentrapt na een mislukte offsite val die niet werkte was ’t OVER. De laatse goal was ook nog voor Alizé. 3-6 eindstand.
Bon, al een chance dat de pinten en de bokes in ons geliefkoost cafeetje ons wat kon troosten.
Volgende week moet het wel een pak beter hé gasten. Iets meer vuur, iets korter op de man, iets (allee meer dan iets) betere passen en dat moet kunnen. Want met een 2 op 9 mogen we niet tevreden zijn hé!

Greetz,

Lyrische Lorre

Geen opmerkingen: