14/03/2015 St-Gilloise - Vk Mireille Wemmel : 4 - 2

Beste allen,

Mercie voor de leuke match van zaterdag. Zelf al zijn we er uitendelijk niet in geslaagd om St Gilloise te verslaan, we hebben één van de betere matchen gespeeld van het jaar. Einduitslag 4-2.

Klein verslag van de wedstrijd:

Eerste helft: Terwijl de mannen van St Gilloise nog aan dromen waren van met hoeveel goals voorsprong ze van ons zouden winnen staan ze na 3 minuten al dadelijk 0-1 achter. Super samenspel van ons gecombineerd mat een goede samenwerking tussen de 2 in topvorm vertoevende superspitsen Mich & Mich zorgen ervoor dat we in enkele tikketikkies aan de goal raken en super afwerken, precies zaalvoetbal was ‘t.
Iedereen blijft daarna ook super geconcentreerd en we zijn bij momenten veruit de betere ploeg op het veld. Maar ook St Gilloise beschikt over een geweldige aanvaller, ik ken zijn naam ook ondertussen (Fred le numéro 10). Die gast kan zowaar zonder probleem 3 man dribbelen en dan nog eens uithalen van 5 à 10 meter buiten de grote bak. Op die manier valt dan ook hun eerste goal. Loeihard shot in de linkerboven hoek vanop 15m. Onhoudbaar voor Yvan (die tenander met veel brio Johan verving in de goal). 1-1.

Maar we blijven er in geloven en ook wij creëren kansen. Moet er ook bij zeggen dat ik zelden zo’n inzet zag bij ons. We speelden hard, precies en met veel overgave. Ik ben persoonlijk verschoten van de energie van Bellon, zijn klierkoorts avontuur ligt nu duidelijk achter hem (ofwel moet hij mij eens uitleggen hoe zijjn madam hem ‘geprepareerd’ heeft, zo dat ik dat aan Valérie kan uitleggen wat ze moet doen iedere zaterdag morgen…).
Het is dan ook zeer spijtig dat die gasten opnieuw voorkomen na een goal van hun middenvelder die, zonder te kijken met de rug naar de goal staand en Maurits in zijn rug doorkopt, net over Yvan (die al gene kleinen is). Neen, dat doen ze geen twee keer op een seizoen. Maar het stond dan wel 2-1, net voor de rust.

Tweede helft: Ook hier beginnen wij gretiger aan de wedstrijd dan St Gilloise. We forceren een corner die door mich loeihard wordt binnengekopt van aan de 2e paal, net onder de deklat: 2-2. De mannen van St Gilloise zijn eigenlijk niet op hun gemak en de bal wordt door beide ploegen zeer goed rondgespeeld. Maar dan komt hun numéro 10 weer in actie en lokt hij magistraal een penalty uit ( waar uw dienaar ook wel voor iets tussenzat…). Yvan haalt de bal er nog bijna uit, spijtig:  3-2. Maurits negocieert dan met de ref om me een 2e geel kaart te besparen in ruil voor mijn vervanging, en vanaf dan kon ik lekker de rest van de match reporteren van aan de zijlijn.

Wij krijgen nog kansen om terug te komen maar uiteindelijk wordt de match beslist met een loeihard schot van één van hun veteranen, laag bij de grond in de rechterbeneden hoek van de goal. Niet te pakken. 4-2

Al bij al toch zware cijfers voor een match waar we zeker wel een punt verdienden, al is ’t maar voor de geweldige inzet van allen.

See you

Geen opmerkingen: