24/01/2015 Azur CS - Vk Mireille Wemmel : 1 - 1

Beste Allen,

Moet er nog en beetje inkomen voor het schrijven van het verslag. Een beetje zoals we er nog wat moesten inkomen voor onze eerste wedstrijd na een lange winterstop.

’t Was eigenlijk een speciaal begin van het seizoen: Iedereen die (ten gevolge van de sneeuwval van vrijdag op zaterdag) tracht op de site van de Abssa te raken die zo plat ligt als maar kan om te zien of de wedstrijden wel doorgaan. Ik was voor mijn part al aan ’t koken voor de familie maar ben dan toch eens gaan zien in ’t Hoeksken of dan toch misschien geen match was. Ook daar wisten we het niet zeker en dus dan maar naar Woluwe rijden om het te achterhalen…

We komen daar toe en er was al een andere match bezig en dus gingen we zeker spelen. En dit terwijl sommigen misschien wel droomden van een lekkere pintennamiddagje in het hoeksken.

Het verslag dan. Eerste helft spelen we eigenlijk tegen een soort B-ploeg van Azur. Just met elf, allemaal rond de leeftijd van Maurits en dus dachten we, dat komt hier dik in orde. We spelen uiteindelijk een groot deel van de eerste helft op de helft van tegenstrever. Aanval na aanval, kans na kans, maar we komen niet te scoren. En in dat onderdeel speelden ikzelf samen met Mich de hoofdrol. Ik krijg de kans om alleen op de goal af te gaan en besluit uiteindelijk met buitenkant rechts (i.p.v. met de linker) naast de keeper te plaatsen maar ’t was ook naast de goal… Ook Mich krijgt een niet te missen kans maar ook die gaat er niet in want hun kleine (en op ’t eerste zicht onzekere) keeper staat ook deze keer goed in de weg… Moet zeggen dat die mannen ook perfect wisten wie ze uit de wedstrijd moesten houden: Onze aanvaller Mich had continu een soort oost Europese buffel in de nek en ook Fille in het midden veld kreeg een bodyguard.

De eerste helft eindigt dus op 0-0. Op dat moment denken we dat we er wel over zullen gaan in de 2e helft maar dat was dan zonder de invalbeurt gerekend van 3 nieuwe spelers bij Azur, en zeker niet van de slechtste of traagste. Yvan werd met de snelste man van het veld opgescheept en met wat andere herschikkingen in hun ploeg stonden we van in het begin van de 2e helft toch redelijk onder druk. Azur krijgt op zeker moment een corner. Corneel kopt de bal aan e 2e paal weg maar de bal botst tegen de schouder van een speler van Azur en valt in de goal. 1-0 . Dit was moeilijk te slikken, zeker als je bedenkt dat de match al in de eerste helft had moeten geplooid zijn. De match wordt daarna wat evenwichtiger met kansen aan bij de zijden maar wij raken er bij hen niet door en op een kwartier van het einde moet Jo alles uit de kast halen om een mooi schot van ver uit de verste hoek van de goal te halen.

Jeroen wisselt dan voor Maurits die het middenveld komt bijstaan, en 5 minuten later trekt ook Bernard wat naar voor om toch nog te proberen dat doelpuntje te scoren en met succes, want op 1 minuut van het einde krijgen we een vrije schop mee van op rechts. Maurits schildert de bal op het hoofd van
Mich met voor gevolg de verdiende 1-1 op het bord, zeker als je de hele wedstrijd in acht neemt.

Vandaag hebben we dus 21 punten en staan 5e. De 3e en 4e hebben 23 punten, de vier ploegen achter ons hebben 17 en 16 punten. Het kan dus nog alle kanten uit maar indien we nog 3 matchen winnen zitten we wel save denk ik.

Heb gisteren bij het sporten een verrekking opgelopen en zal er en paar matchen niet bij zijn. Maar zal volgende week komen als délégué en verslaggever, als er wordt gespeeld natuurlijk!