01/03/2014 Vk Mireille Wemmel - Alizé Veteranen : 4 - 0De match werd als bij gewoonte de dagen voor de zaterdag gespeeld door onze ploegverantwoordelijke Michael, die er toch keer op keer in slaagt om een ploegsken bij elkaar te krijgen. En dat ge daar moe van kunt worden dat hebben we gezien op het veld zaterdag, hé Mich. Lopen ging nog, maar lopen + scoren, dat was iets moeilijker hé.

We begonnen dus dankzij Mich met elf aan de match, of liever met 12 want onze nationale spaghetti vreter Gio kwam ons ook een handje toesteken, net zoals den GG en de Jeroen.

En dat het carnaval vakantie was zullen ze bij Alizé ook gevoeld hebben. Zij stonden met 9 aan de aftrap, waaronder een aantal oude 'copains' van onze Dree national of m.a.w. veteranen van den 2 wereldoorlog. Deze match mochten we dus niet verliezen.

Maar ons eerste kwartier was niet al te best, iedereen dacht immers dat hij de vrije rol kon spelen omdat we met 2 man meer op het veld stonden. Maar als niemand de 2 spelers van betekenis bij de andere ploeg in de gaten houdt, zoekt ge moeilijkheden. De Jo moest zich even wreed stretchen om een balletje over de deklat te tikken. En dit terwijl we kans na kans de nek omwrongen. Michael kopte een mooie bal tegen de deklat en schoot voor de rest de keeper aan flarden, maar de bal ging er maar niet in, tot een mooi collectief opgezette aanval die vertrok van bij Johan denk ik en afgewerkt door Mich. Een twintigtal offsides (waarvan zeker niet allen terecht waren) en nog enkele gemiste kansen later scoorde onze Yvan een mooi doelpunt na een mooie rush van op links. 2-0 aan den time.

Tweede helft hebben we het ook niet meer weggegeven, ook al omdat de tegenploeg meer tegen elkaar aan het kreften waren dan aan het spelen. Op 10 minuten van het einde hielden de kap en een medespeler het trouwens voor bekeken na een zoveelste discussie en toen op 5 minuten van het einde dan nog een speler gekwetst uitviel floot de ref af. Ik onthou toch nog een mooie goal van Maurits die de bal vanaf de rechterkant van de baklijn mooi over de keeper in de verste hoek knalde, Gio die net 3 cm te kort kwam om zijn goaltje mee te pikken, een goed georganiseerde maar niet steeds goed communicerende verdediging onder leiding van Woutie die de nul op het bord kon houden en een GG die heel de wedstrijd op zoek was naar zijn 3e adem en die pas terugvond toen we in 't Hoekske zaten.

Conclusie: Zelf al hebben wij het moeilijk om week na week een ploeg samen te stellen, ook sommige andere ploegen kennen dit probleem. Denk ook dat als we aan 11 man geraken volgende week tegen die mannen van La Hulpe, we zeker kans maken om te winnen, want ook zij zullen beslist wat spelers missen die op skivakantie zijn.

Tot zaterdag,

Lyrisch Lorreke

Geen opmerkingen: